Hier ben je: Home » ArnhemVocaal.nl » Agenda

Concert- en activiteitenagenda

De agenda van ArnhemVocaal.nl staat open voor alle vocale activiteiten in Arnhem en omgeving. Je hier er terecht voor optredens, workshops en cursussen. Voeg een activiteit toe.

Deze maand geen activiteiten.

  • Vorige periode
  • december 2018
  • januari 2019
  • februari 2019
  • maart 2019
  • april 2019
  • Volgende periode
zaterdag 24 november 2018, 20:00uOptreden
Brahms - Ein Deutsches Requiem, afscheidsconcert dirigent Ger Vos
Vocaal Ensemble Vivavoce
Musis Sacrum, Arnhem
Velperbinnensingel 15
Aanvang: 20:00 uur (zaal open: 19:30 uur)
Einde: zaterdag 24 november 2018, 22:00 uur
Entree: 25 euro
Kaarten: www.vivavoce.nl
Beschrijving:
U bent op 24 november om 20:00 uur van harte welkom in Musis Sacrum te Arnhem bij de sfeervolle uitvoering van Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms door Vocaal Ensemble Vivavoce, dat met deze uitvoering haar 25-jarig bestaan zal vieren.
Ein deutsches Requiem is bepaald geen treurmuziek, maar juist troostrijke muziek. Alle traditionele christelijke dogma’s van een Latijnse dodenmis zijn door Brahms weggelaten. De centrale boodschap van het werk is ook niet de eeuwige rust van de overledenen, maar vóór alles de troost voor degenen die het leed dragen, muziek dus voor de levenden. En dat is hoorbaar bij dit grootse meesterwerk uit de Duitse Romantiek, dat ook met velen zal worden uitgevoerd.
Dirigent Ger Vos zal met dit concert tevens afscheid nemen van het koor Vivavoce dat hij zelf 25 jaar geleden heeft opgericht en waarmee hij een uiteenlopend repertoire heeft uitgevoerd, variërend van a-capellawerken tot werken met groot orkest. Het koor gaat muzikale uitdagingen niet uit de weg en wist onder inspirerende leiding van Ger Vos vele mooie uitvoeringen ten gehore te brengen. Grote en kleine werken van barokcomponisten uit Duitsland werden afgewisseld met muziek van onder andere Brahms, Poulenc en moderne Nederlandse componisten. Meerdere malen heeft Vocaal Ensemble Vivavoce, met goede kritieken, de Matthäus-Passion van J.S. Bach ten gehore gebracht en tevens wordt het koor vaak geroemd om haar jonge stemgeluid. Wij hopen ook deze keer een muzikale belevenis te brengen. Zie verder: https://www.vivavoce.nl/
Het is de grote wens van maestro Vos om als afscheidsconcert Ein Deutches Requiem van Johannes Brahms nog eenmaal uit te voeren. Hierbij zal symfonie-orkest de Philharmonie uit Amsterdam het koor begeleiden en is het koor voor de gelegenheid uitgebreid met een groot aantal oudleden. Solisten zijn de jonge heldere sopraan, Martha Bosch, en de al evenzo ervaren en gewaardeerde bariton Robbert Muuse. Allen werken zij van harte mee aan deze speciale uitvoering van een groots, maar tevens intiem uitgevoerd meesterwerk.